Nordisk Film överklagar BD p 1 åldersgräns

TwilightSweden berättade dem idag att den åldersgränsen på Breaking Dawn Part 1 skulle bli från 15 år Sverige. Men genom en ny uptadering har vi fått reda på att Nordisk Film har överklagat åldersgränsen ihop om att den kommer bli sänkt till 11 år. TwilightSweden skriver också att det tjänar inget till att mejla SF Bio och klaga eftersom de har inget med åldersgränsen att göra!


För er som vill veta löd motevering för 15 årsgräns så här: (Innehåller spoilers!)

Edward och Bella gifter sig och deras ofödda barn tär på Bella och skapar nya konflikter mellan vampyrerna och varulvarna. Framställningen innehåller en genomgående ångestfylld tematik som skildrar hur en kvinna bryts ned av sin graviditet samt obehagliga resonemang kring vad det är hon bär inom sig. Detta i kombination med scener som skildrar blodiga människor och blodiga vampyrattacker, samt en utdragen skildring av en akut och blodig förlossning där magen skärs upp på en skrikande kvinna med ett dramatiskt efterspel, bedöms kunna vara till skada för välbefinnandet hos barn under 15 år. Från: statensmedierad.se.
/Amanda

källa


Kommentarer– *Vad kul att du vill ge oss en kommentar! Spam och många kommentarer med reklam för sin sida tas bort. Tack för att du besökte oss ,TWILIGHTKTR!*
Kommentera inlägget här:

Namn:
kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback